Du behöver

  • 8 skiva kallrökt lax tunna handflatsstora skivor

Terrin:

5 st gelatinblad
300 g potatis kokt
100 g philadelphiaost
1 dl crème fraîche
3 msk pepparrot riven
1 msk dill hackad
0.5 st lime pressad saft
salt svartpeppar

Garnering:

ruccolasallad
babyspenat
röd stenbitsrom eller forellrom
lime skivad
pepparrot riven
gräslök
dill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Klä en kvadratisk form med plastfolie, ca 15×15 cm. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

2
Mosa potatis och pals-ternacka lite slarvigt med en ballongvisp. Blanda moset med philadelphiaost, crème fraiche, pepparrot, dill och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen eller i en kopp i mikron, ca 20 sekunder på full effekt.

4
Blanda gelatinet med lite av moset. Tillsätt sedan gelatinblandningen till resten av moset. Plasta och låt terrinen stelna i kylen, ca 4 timmar.

5
Skär upp eller stansa ut rundlar (puckar) med ett mått och lägg upp på tallrikar med laxrosor. Dekorera med rucolasallat, babyspenat, rom, limeskiva, riven pepparrot, gräslöksstrån och dill.