Du behöver

  • 250 g falukorv Må Gott
  • 1 msk senap skånsk
  • 1 st gul lök skivad
  • 2 tsk ströbröd

Örtmos:

400 g potatis mjölig sort
1 dl lättmjölk
1 tsk matfett
salt och peppar
1 msk persilja hackad
2 tsk gräslök skivad

Salsa:

1 st äpple
1 st gurka dm
2 cm purjolök
0.5 st lime
1 tsk honung flytande
1 tsk citronmeliss hackad
salt och peppar

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Ta bort skinnet från korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Bred senap på skivorna och varva dem med skivor av lök i ugnssäkra formar. Strö över ströbröd. Stek korven i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

2
Skala och koka potatisen i bitar i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt mjölk och matfett värmas upp i kastrullen. Mosa sönder potatisen med en ballongvisp eller vispa försiktigt med elvisp. Rör moset fluffigt och smaksätt med salt, peppar, persilja och gräslök. Lägg moset vid sidan av korven i formarna.

3
Skölj äpple, gurka och purjolök. Kärna ur äpple och gurka och skär i tärningar. Strimla purjolöken. Blanda samman med lime, honung och citronmeliss. Smaka av med salt och peppar. Servera till korv och mos.