Du behöver

  • 250 g tomater passerade
  • 1 st lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 200 g nötfärs gärna grovmalen
  • 50 g champinjoner i fyra delar
  • 2 msk oystersås
  • 1 msk tomatketchup
  • salt och peppar
  • 1 st röd paprika i bitar

Servera med:

fullkornspasta
blandad sallad
persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp passerade tomater, gul lök och vitlök i en gryta. Smula sönder nötfärsen under tiden den kokar upp i tomatsåsen.

2
Tillsätt champinjoner, oystersås och ketchup. Låt såsen sjuda 10 minuter. Rör om då och då.

3
Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt paprikan strax före serveringen. Servera med kokt fullkornspasta, t ex pipe rigate och sallad. Dekorera med persilja.