Du behöver
- 250 g tomater passerade
- 1 st lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 200 g nötfärs gärna grovmalen
- 50 g champinjoner i fyra delar
- 2 msk oystersås
- 1 msk tomatketchup
- salt och peppar
- 1 st röd paprika i bitar
Servera med:
fullkornspasta
blandad sallad
persilja
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp passerade tomater, gul lök och vitlök i en gryta. Smula sönder nötfärsen under tiden den kokar upp i tomatsåsen.
2
Tillsätt champinjoner, oystersås och ketchup. Låt såsen sjuda 10 minuter. Rör om då och då.
3
Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt paprikan strax före serveringen. Servera med kokt fullkornspasta, t ex pipe rigate och sallad. Dekorera med persilja.