Du behöver
- 25 g ruccolasallad
- 1 kruka romansallad
- 25 g ärtskott
- 25 g sockerärter skurna
- 8 st rädisor i bitar
- 1 st paprika i skivor
- 1 st gurka i bitar
- 1 st musslor 225 g
- 1 st lime pressad saft
- 2 tsk olivolja
- salt och peppar
- 1 msk dill grovhackad
- 2 st ägg kokta
- 2 skiva bröd rostade
- 1 st lime
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skölj sallatssorterna och låt dem rinna av. Fördela på två tallrikar.
2
Blanda med ärtskott, sockerärter och rädisor. Fördela paprika och gurka över salladen.
3
Häll av spadet från musslorna och låt dem rinna av i en sil. Blanda limesaft med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner musslorna och dillen. Fördela över salladstallrikarna.
4
Toppa med skalade och delade ägg. Skär de rostade brödskivorna i stavar och lägg vid sidan av salladen. Servera med en halv lime.