Du behöver

  • 1 msk margarin
  • 150 g falukorv
  • 2.5 st potatis kokta
  • 1 st gul lök
  • 1 st rotselleri ca 25 g
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt peppar
  • 1 st tomat

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Smält matfettet i en eldfast form i ugnen.

2
Tärna korv och potatis. Skala och hacka lök och rotselleri. Lägg allt i formen och rör om. Låt tärningarna fräsa i ugnen ca 8 minuter. Rör om.

3
Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll det över tärningarna. Skär tomaten i klyftor och stick ner dem i äggsmeten. Strö över osten.

4
Grädda formen mitt i ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 15-20 minuter. Bjud gärna en grönsallad till.


Kommentar:
Vill du hellre äta en grön variant av snickarlåda så tag bort korven och blanda ner 50 g hackad, tinad och avrunnen spenat i äggsmeten.