Du behöver
- 1 msk margarin
- 150 g falukorv
- 2.5 st potatis kokta
- 1 st gul lök
- 1 st rotselleri ca 25 g
- 2 st ägg
- 2 dl mjölk
- salt peppar
- 1 st tomat
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Smält matfettet i en eldfast form i ugnen.
2
Tärna korv och potatis. Skala och hacka lök och rotselleri. Lägg allt i formen och rör om. Låt tärningarna fräsa i ugnen ca 8 minuter. Rör om.
3
Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll det över tärningarna. Skär tomaten i klyftor och stick ner dem i äggsmeten. Strö över osten.
4
Grädda formen mitt i ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 15-20 minuter. Bjud gärna en grönsallad till.
Vill du hellre äta en grön variant av snickarlåda så tag bort korven och blanda ner 50 g hackad, tinad och avrunnen spenat i äggsmeten.