Du behöver
- 2 skiva vitt formbröd
- 200 g köttfärs
- salt och peppar
- 1 msk rödbetor hackade inlagda
- 1 msk lök hackad gul
- 1 msk kapris
Ljummen tomatsallad:
0.5 st gul lök
0.5 st burk hela tomater
salt och peppar
basilika
2 st ägg
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Rosta brödskivorna lätt.
2
Arbeta färsen smidig med salt, peppar, hackade rödbetor, lök och kapris.
3
Bred färsen jämnt över brödskivorna, gärna lite ut över kanterna.
4
Stek ca 5-6 minuter med köttsidan nedåt i lite matfett. Vänd och stek andra sidan några minuter.
5
Skala löken och skiva den tunt. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spadet från tomaterna, salt och peppar. Låt det småputtra några minuter. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg ner dem löksåsen. Strö över strimlad basilika.
6
Toppa parisarna med stekta ägg och servera dem tillsammans med tomatsalladen.