Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl yoghurt turkisk 10%

Timjancrème:

1 st rödlök
1 st röd chili
2 msk timjan hackad
2 dl yoghurt turkisk 10%
salt och peppar

Tillbehör:

4 skiva lantbröd
sallad tomater

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med timjancrèmen. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin och tag bort hinnorna. Finhacka fruktköttet. Rör ner lök, chili och hackad timjan i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

2
Finhacka laxen. Kärna ur chilin och tag bort hinnorna. Hacka fruktköttet fint.

3
Arbeta samman den hackade laxen med chili, salt, rivet limeskal och pressad -saft, potatismjöl och yoghurt till en färs.

4
Forma färsen till 4 biffar. Stek brödskivorna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Ta upp brödskivorna och stek laxburgarna i lite matfett ca 2 minuter på varje sida. Lägg laxburgarna ovanpå brödskivorna och bjud timjancrème och sallad till.