Du behöver
- 0.25 pkt jäst (12 g)
- 5 dl Ljummet vatten
- 1 tsk salt
- 10 dl grahamsmjöl
- 1 dl havrekli till utbakningen
Ugn: 250°
Gör så här
1
Rör ut den smulade jästen i degvätskan och tillsätt därefter saltet och grahamsmjölet.
2
Arbeta degen väl, täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur 5-6 timmar.
3
Skrapa ned degen på arbetsbordet, knåda samman och dela upp i 12 bitar.
4
Täck två plåtar med bakplåtspapper. Kavla ut varje degbit direkt på plåten med kruskavel. Kavla på båda sidor och använd ett fat, 14,5 cm i diameter, som mall så att du får jämnstora kakor. Nagga dem med gaffel.
5
Skjut in plåten strax över mitten i ugnen och grädda till lagom färg, ca 7-8 minuter.
6
Låt kakorna kallna på galler under bakduk.