Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 4 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 msk fiberhusk
- 100 g kesella färskost
- 1 msk socker
- 0.5 krm salt
- 7 dl glutenfri mjölmix
- mjölmix till utbakningen
Fyllning:
1 1/2 dl hallonsylt fast
Pensling:
1 st ägg
Ugn: 250°
Det här behövs till 24 snibbar:
Gör så här
1
Smula jästen och rör ut den i det ljumma (37°) degspadet av vatten och olja. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2
Fortsätt degsättningen med de övriga ingredienserna och arbeta degen tills den är smidig.
3
Låt degen jäsa till dubbel storlek. Arbeta in så mycket mjölmix till att degen kan bakas ut.
4
Lägg degen på ett bord bestrött med mjölmix och dela den i fyra bitar. Kavla ut dem till tunna degplattor och sporra ut 8×8 cm stora rutor. Lägg på en tesked sylt och vik rutorna till trekanter. Tryck till kanterna med gaffel och pensla med ägg. Grädda snibbarna mitt i ugnen till lagom färg, 14-15 minuter. Låt dem kallna på galler under duk. De kan frysas.