Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 100 g kesella färskost
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • 7 dl glutenfri mjölmix
  • mjölmix till utbakningen

Fyllning:

1 1/2 dl hallonsylt fast

Pensling:

1 st ägg

Ugn: 250°

Det här behövs till 24 snibbar:

Gör så här

1
Smula jästen och rör ut den i det ljumma (37°) degspadet av vatten och olja. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

2
Fortsätt degsättningen med de övriga ingredienserna och arbeta degen tills den är smidig.

3
Låt degen jäsa till dubbel storlek. Arbeta in så mycket mjölmix till att degen kan bakas ut.

4
Lägg degen på ett bord bestrött med mjölmix och dela den i fyra bitar. Kavla ut dem till tunna degplattor och sporra ut 8×8 cm stora rutor. Lägg på en tesked sylt och vik rutorna till trekanter. Tryck till kanterna med gaffel och pensla med ägg. Grädda snibbarna mitt i ugnen till lagom färg, 14-15 minuter. Låt dem kallna på galler under duk. De kan frysas.