Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 300 g kassler i tunna skivor
  • 175 g champinjoner hackade
  • 2 msk smör
  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk persilja
  • salt och peppar

Sherrysås:

2.5 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl sherry halvtorr
1 dl hönsbuljong av tärning
2 msk maizena ljus
redning
salt och peppar

Till pensling:

ägg uppvispat

Servera med:

ris kokt och sallad

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela smördegen i fyra rektanglar. Kavla ut dem något.

2
Lägg kasslerskivor lite omlott i fyra högar. Fräs champinjoner, lök och vitlök i smör i en stekpanna, så att allt blir mjukt och vätskan från svampen kokar in. Låt det svalna något och blanda med persilja, salt och peppar. Fördela svampblandningen ovanpå kasslern.

3
Lägg över smördegen och vik in sidorna på smördegen runt om kasslern till paket. Lägg paketen i en smord ugnssäker form. Skär en stjärna i mitten på paketen med en vass kniv. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

4
Blanda grädde, sherry, buljong och ljus redning i en kastrull. Koka upp under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kasslerpaketen med kokt ris, sallad och sherrysås.