Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 250 g köttfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 krm koriander
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 dl mjölk

Sås:

1 dl matlagningsyoghurt
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk mynta färsk hackad
salt och peppar

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Börja med att röra samman alla ingredienserna till såsen.

2
Skala och finhacka löken. Arbeta samman den med de övriga ingredienserna till en smidig färs.

3
Forma avlånga biffar och stek dem gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt dem eftersteka på svag värme under lock ca 3-4 minuter.

4
Trä eventuellt upp dem på spett och bjud sås och quinoa till.


Kommentar:
Quinoa med paprika:
Koka 1 dl quinoa enligt förpackningens anvisningar. Kärna ur och tärna 1 paprika under tiden. Fräs den lätt i lite matfett och rör ner den mot slutet i quinoan.

Det finns både vit och röd quinoa. I Sydamerika är det ett baslivsmedel och ersätter ris eller couscous. Quinoa har lågt GI-värde men är rikt på både kostfiber och protein.