Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald

Fyllning:

10 st basilikablad
2 msk marinerade soltorkade tomater strimlade
tandpetare
1 msk matfett

Klyftpotatis:

250 g potatis skalade
2 tsk rapsolja
1 tsk flingsalt
2 krm timjan

Basilikasås:

1 dl minifraiche 5 %
1 msk färsk basilika hackad
salt och peppar

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär en ficka längs ena sidan på kycklingfiléerna. Salta och peppra köttet. Lägg basilikablad och strimlade tomater i fickan. Lägg över den övre halvan och fäst ihop med en tandpetare.

2
Bryn kycklingfiléerna runt om i matfett i en stekpanna på medelvärme. Lägg över i en ugnssäker form. Stek filéerna färdiga i ugnen, ca 20 minuter.

3
Skär potatisarna i klyftor och lägg i dem i en plastpåse. Tillsätt olja och skaka runt potatisarna i påsen. Lägg upp dem i en ugnssäker form. Salta och strö över timjan. Stek potatisarna i ugnen, ca 20 minuter.

4
Blanda minifraiche med basilika och smaka av med salt och peppar.

5
Skär upp filéerna och servera med klyftpotatis, basilikasås och sallad.