Du behöver
- 100 g kalvlever eller ungnötslever
- 100 g kalvfärs eller blandfärs
- 2 st potatis råa och skalade
- 2 st schalottenlökar skalade
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 krm mejram
- matfett ca 1 msk
Stuvade morötter:
2 st morötter tärnade
vatten salt
2 dl mjölk
1.5 msk vetemjöl
1 tsk matfett
salt vitpeppar
Dekoration:
2 tsk persilja hackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn lever, köttfärs, potatis och lök. Blanda i en skål. Salta och krydda med peppar och mejram.
2
Värm en stekpanna med matfettet till medelvärme. Skeda upp små biffar i stekpannan och platta till dem något. Stek dem ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och stuvade morötter.
3
Förväll morötterna i lättsaltat vatten så att det täcker morötterna, ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen. Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. Tillsätt matfett, salt och peppar. Strö över persilja vid serveringen.
En nypa strösocker gör underverk i morotsstuvningen.