Du behöver

  • 100 g kalvlever eller ungnötslever
  • 100 g kalvfärs eller blandfärs
  • 2 st potatis råa och skalade
  • 2 st schalottenlökar skalade
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 krm mejram
  • matfett ca 1 msk

Stuvade morötter:

2 st morötter tärnade
vatten salt
2 dl mjölk
1.5 msk vetemjöl
1 tsk matfett
salt vitpeppar

Dekoration:

2 tsk persilja hackad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn lever, köttfärs, potatis och lök. Blanda i en skål. Salta och krydda med peppar och mejram.

2
Värm en stekpanna med matfettet till medelvärme. Skeda upp små biffar i stekpannan och platta till dem något. Stek dem ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och stuvade morötter.

3
Förväll morötterna i lättsaltat vatten så att det täcker morötterna, ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen. Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. Tillsätt matfett, salt och peppar. Strö över persilja vid serveringen.


Kommentar:
En nypa strösocker gör underverk i morotsstuvningen.