Du behöver

  • 4 bitar ryggfilé av torsk
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2.5 dl mellangrädde

Mos:

1 pkt bladspenat
potatis ca 1 kg mjölig
vatten + salt
1.5 dl mjölk
1 st ägg
salt och peppar
muskot mald

Gratinering:

1 dl ost riven lagrad
oliver ca 15 svarta

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Tina fisken. Krydda den med salt och peppar. Lägg fisken i smord eldfast form.

2
Mosa fetaosten och rör samman den med pressad vitlök och grädde.

3
Tina spenaten. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen.

4
Mosa potatisen och späd med mjölk till lagom konsistens. Rör ner ägget. Krama den mesta vätskan ur spenaten och grovhacka den. Rör ner spenaten i moset och smaka av med salt, peppar och muskot.

5
Klicka eller spritsa spenatmos runtom fisken. Fördela fetaostblandningen över fisken och strö riven ost ovanpå. Lägg några oliver över fisken.

6
Gratinera fisken mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills fisken är genomstekt.