Du behöver

  • 70 g tagliatelle grön
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 msk smör
  • 3 msk redning Maizena
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk fiskfond konc
  • 1 dl vatten
  • salt vitpeppar
  • 1 st citron rivet skal
  • 0.5 dl dill hackad
  • 1 st kräftstjärtar 170 g
  • 100 g räkor skalad vikt

Dekoration:

citronskal
dill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spola av den med kallt vatten och låt den rinna av i durkslag.

2
Fräs purjolöken i en kastrull med smöret. Tillsätt ljus redning under omrörning. Späd med matlagningsgrädden och låt såsen koka 3 minuter.

3
Tillsätt fiskfond och vatten. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt med citronskal och dill.

4
Tillsätt avrunna kräftstjärtar och räkor. Låt såsen bli het och servera den till pastan. Dekorera med strimlat citronskal och dill.


Kommentar:
Pröva att ta hummerfond istället för fiskfond i såsen.