Du behöver
- 70 g tagliatelle grön
- 1 st purjolök skivad
- 1 msk smör
- 3 msk redning Maizena
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk fiskfond konc
- 1 dl vatten
- salt vitpeppar
- 1 st citron rivet skal
- 0.5 dl dill hackad
- 1 st kräftstjärtar 170 g
- 100 g räkor skalad vikt
Dekoration:
citronskal
dill
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spola av den med kallt vatten och låt den rinna av i durkslag.
2
Fräs purjolöken i en kastrull med smöret. Tillsätt ljus redning under omrörning. Späd med matlagningsgrädden och låt såsen koka 3 minuter.
3
Tillsätt fiskfond och vatten. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt med citronskal och dill.
4
Tillsätt avrunna kräftstjärtar och räkor. Låt såsen bli het och servera den till pastan. Dekorera med strimlat citronskal och dill.
Pröva att ta hummerfond istället för fiskfond i såsen.