Du behöver

  • 4 dl makaroner
  • 1 st gul lök hackad
  • 350 g falukorv i tärningar
  • 1 msk smör
  • 2 dl lagrad ost riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 3 st ägg
  • 2 tsk senap
  • 3 dl mjölk

Servera med:

morötter rivna
lingonsylt

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka makaronerna i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningen. Sila av vattnet och spola av dem med kallt vatten. Låt dem rinna av.

2
Fräs lök, korv och skinka i smöret i en stekpanna några minuter. Rör ner makaroner och ost. Salta och peppra. Häll upp i en smord ugnssäker form.

3
Vispa samman ägg, senap och mjölk och häll över makaroniblandningen. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Strö över lite extra ost när 10 minuter av gräddningstiden återstår. Servera med rivna morötter och lingonsylt.


Kommentar:
Om du använder rester av söndagssteken är det gott att servera såsen till makaronipuddingen. Späd såsen med vatten så att den får en skyliknande konsistens.