Du behöver
- 350 g blandfärs
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 100 g champinjoner hackade
- 2 msk smör
- 1 msk kalvfond konc
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 100 g bladspenat
- 2 dl Parmesan
- 12 st cannellonirör
- 0.5 dl pinjenötter
Tomatsås:
500 g krossade tomater
4 dl tomatjuice
1 msk redning Maizena
1 msk persillade
2 krm svartpeppar nymald
Ugn: 175º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Bryn köttfärs, lök, vitlök och champinjoner i smör i en stor stekpanna.
2
2. Tillsätt kalvfond, vatten, salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter.
3
Blanda ner spenat och 1 dl parmesanost. Smaka av. Låt färsblandningen svalna något.
4
3. Fyll cannellonirören med färsen (det går lättast att använda fingrarna). Lägg de fyllda rören i en smord ugnssäker form.
5
4. Blanda samman krossade tomater, tomatjuice, ljus redning, persillade och svartpeppar till en sås i en bunke. Häll såsen över cannellonirören och strö resten av parmesanosten och pinjenötterna ovanpå. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Servera med sallad.