Du behöver

  • 350 g blandfärs
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 100 g champinjoner hackade
  • 2 msk smör
  • 1 msk kalvfond konc
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g bladspenat
  • 2 dl Parmesan
  • 12 st cannellonirör
  • 0.5 dl pinjenötter

Tomatsås:

500 g krossade tomater
4 dl tomatjuice
1 msk redning Maizena
1 msk persillade
2 krm svartpeppar nymald

Ugn: 175º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryn köttfärs, lök, vitlök och champinjoner i smör i en stor stekpanna.

2
2. Tillsätt kalvfond, vatten, salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter.

3
Blanda ner spenat och 1 dl parmesanost. Smaka av. Låt färsblandningen svalna något.

4
3. Fyll cannellonirören med färsen (det går lättast att använda fingrarna). Lägg de fyllda rören i en smord ugnssäker form.

5
4. Blanda samman krossade tomater, tomatjuice, ljus redning, persillade och svartpeppar till en sås i en bunke. Häll såsen över cannellonirören och strö resten av parmesanosten och pinjenötterna ovanpå. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Servera med sallad.