Du behöver
- fläskfilé Ca 500 g
- 3.5 msk olja
- 1 st morot tunt skivad
- 1 st purjolök liten finstrimlad
- 2.5 dl köttbuljong
- 0.5 dl crème fraîche
- 1.5 tsk dragon
- 2 msk mango chutney
Redning:
2 tsk potatismjöl
2 msk vatten
Garnering:
1 st röd paprika
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva paprikan och koka den i 2 dl vatten 2-3 min. Häll av vattnet. Hetta upp stekpannan(eller wokgrytan) och häll i oljan. Fräs köttet i 2 omgångar i 2-3 minuter under omrörning. Lägg upp köttet på ett galler.
2
Häll i resten av oljan och fräs grönsakerna utan att de får färg. Blanda ner köttet, buljongen, crème fracihe, dragon och mango chutney. Rör om och låt rätten småputtra i ca 4-5 minuter. Red av rätten med potatismjölet utrört i vattnet.
3
Garnera med den röda paprikan så det ser ut som en blomma. Servera rätten nylagad med kokt ris till.