Du behöver

  • fläskfilé Ca 500 g
  • 3.5 msk olja
  • 1 st morot tunt skivad
  • 1 st purjolök liten finstrimlad
  • 2.5 dl köttbuljong
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1.5 tsk dragon
  • 2 msk mango chutney

Redning:

2 tsk potatismjöl
2 msk vatten

Garnering:

1 st röd paprika

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva paprikan och koka den i 2 dl vatten 2-3 min. Häll av vattnet. Hetta upp stekpannan(eller wokgrytan) och häll i oljan. Fräs köttet i 2 omgångar i 2-3 minuter under omrörning. Lägg upp köttet på ett galler.

2
Häll i resten av oljan och fräs grönsakerna utan att de får färg. Blanda ner köttet, buljongen, crème fracihe, dragon och mango chutney. Rör om och låt rätten småputtra i ca 4-5 minuter. Red av rätten med potatismjölet utrört i vattnet.

3
Garnera med den röda paprikan så det ser ut som en blomma. Servera rätten nylagad med kokt ris till.