Du behöver

  • 4 st skinkschnitzel ca 75 g st
  • salt och peppar
  • 4 st katrinplommon urkärnade mjuka
  • 4 st aprikoser mjuka torkade
  • 1.5 dl köttbuljong

Sås:

sky + buljong
0.5 msk vetemjöl
0.5 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
1 krm ingefära
salt och peppar

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Banka eventuellt ut skinkschnitzlarna så att de blir tunna. Krydda med salt och peppar. Hacka frukten och fördela den ovanpå. Rulla samman och fäst med tandpetare.

2
Bryn rulladerna gyllene runtom i lite matfett. Tillsätt buljong och låt dem småputtra under lock ca 10-12 minuter. Ta upp rulladerna och tag bort tandpetarna.

3
Mät upp skyn och häll den i en liten kastrull. Vispa ut mjölet med grädden och rör ner det i skyn. Låt såsen småkoka några minuter. Smaka av med soja, ingefära, salt och peppar.

4
Bjud kokt ris och kokta grönsaker till.