Du behöver

  • 250 g kycklingfilé strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 msk matfett

Avaokadosås:

1 st avokado
1 dl minifraiche 5 %
1 tsk limesaft pressad
1 st vitlöksklyfta pressad
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald
0.25 st chilipeppar urkärnad och finhackad

Servera med:

4 st tortillabröd
2 st tomater tärnade
0.5 st paprika tärnad
0.5 st isbergssalladhuvud i rivna bitar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Dela och kärna ur avokadon. Skeda ur fruktköttet och mixa eller mosa med en gaffel ihop det med minifraiche, limesaft, vitlök, salt, peppar och chili till en sås. Smaka av.

2
Salta och peppra kycklingstrimlorna. Stek dem i matfett i en het stekpanna, ca 5 minuter.

3
Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Lägg kött, grönsaker och avokadosås på ett bröd och vik ihop till wraps.