Du behöver

  • 400 g lövbiff
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter medelstora
  • 1 st rödkål klyfta
  • 200 g broccoli i buketter
  • 200 g philadelphiaost
  • sesamfrön
  • matolja

Marinad:

2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0.5 dl soja
saft av 1 citron
2 msk chilisås
2 tsk ingefära riven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla köttet. Pressa vitlöken och blanda samman med olja, soja, citronsaft, chilisås och ingefära till marinaden.

2
Lägg köttet i marinaden och låt det stå kallt minst en timme.

3
Skala och strimla löken. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Strimla rödkålen med hjälp av en osthyvel. Dela broccolin i små buketter.

4
Gör små tärningar eller bollar av osten. Rulla dem i sesamfrön.

5
Fräs löken mjuk i lite matolja, tillsätt morötter, rödkål och broccoli. Låt allt fräsa tills det mjuknat. Ta upp det.

6
Fräs köttet i omgångar. Ta upp det och fräs till sist osten ganska snabbt.

7
Blanda ner allt i woken eller stekpannan igen och häll över marinaden som finns kvar. Fräs ytterligare någon minut så att allt blir genomvarmt.