Du behöver
- 400 g lövbiff
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter medelstora
- 1 st rödkål klyfta
- 200 g broccoli i buketter
- 200 g philadelphiaost
- sesamfrön
- matolja
Marinad:
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0.5 dl soja
saft av 1 citron
2 msk chilisås
2 tsk ingefära riven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla köttet. Pressa vitlöken och blanda samman med olja, soja, citronsaft, chilisås och ingefära till marinaden.
2
Lägg köttet i marinaden och låt det stå kallt minst en timme.
3
Skala och strimla löken. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Strimla rödkålen med hjälp av en osthyvel. Dela broccolin i små buketter.
4
Gör små tärningar eller bollar av osten. Rulla dem i sesamfrön.
5
Fräs löken mjuk i lite matolja, tillsätt morötter, rödkål och broccoli. Låt allt fräsa tills det mjuknat. Ta upp det.
6
Fräs köttet i omgångar. Ta upp det och fräs till sist osten ganska snabbt.
7
Blanda ner allt i woken eller stekpannan igen och häll över marinaden som finns kvar. Fräs ytterligare någon minut så att allt blir genomvarmt.