Du behöver
- 250 g smör rumsvarmt
- 2 dl brun farin strö
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 1 dl pekannötter grovhackade
- 1 dl choklad mörk 70%, grovhackad
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 krm salt
- 1 msk kakao
Ugn: 175º
Gör så här
1
Rör smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvispen i en skål. Tillsätt äggen ett i sänder och blanda ordentligt.
2
Blanda nötter, cho-klad, mjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten.
3
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Ge kakorna utrymme för de jäser upp under gräddningen. Hur många kakor det blir beror på hur stora klickar du gör. Cirka 2 msk blir stora, fina cookies. Platta till smeten något.
4
Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.