Du behöver
- 2.25 dl rågflingor
- 2.5 dl fullkornsvetemjöl
- 1.5 tsk bikarbonat
- 0.5 tsk salt
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl lättyoghurt (naturell)
Servering:
kesella med finhackat grönt
Det här behövs till 8 bitar:
Gör så här
1
Blanda rågflingor, fullkornsvetemjöl, bikarbonat och salt. Skär kylskåpskallt smör eller margarin i bitar och finfördela till en grynig massa i de torra ingredienserna. Blanda lättyoghurt med de övriga ingredienserna.
2
Lägg degen på mjölat bord och dela den mitt itu. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på papperstäckt plåt. Tryck ut bullarna till kakor, ca 15 cm i diameter, med mjölad hand och skåra korsvis med mjölad kniv. Grädda sconesen mitt i ugnen i 250° i ca 12 minuter. Låt dem svalna av innan de serveras med kesella smaksatt med finhackat grönt. Nybryggt te är gott till.
Rågflingor är också goda till gröt eller om du vill göra egen müsliblandning.