Du behöver

  • 2.25 dl rågflingor
  • 2.5 dl fullkornsvetemjöl
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl lättyoghurt (naturell)

Servering:

kesella med finhackat grönt

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Blanda rågflingor, fullkornsvetemjöl, bikarbonat och salt. Skär kylskåpskallt smör eller margarin i bitar och finfördela till en grynig massa i de torra ingredienserna. Blanda lättyoghurt med de övriga ingredienserna.

2
Lägg degen på mjölat bord och dela den mitt itu. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på papperstäckt plåt. Tryck ut bullarna till kakor, ca 15 cm i diameter, med mjölad hand och skåra korsvis med mjölad kniv. Grädda sconesen mitt i ugnen i 250° i ca 12 minuter. Låt dem svalna av innan de serveras med kesella smaksatt med finhackat grönt. Nybryggt te är gott till.


Kommentar:
Rågflingor är också goda till gröt eller om du vill göra egen müsliblandning.