Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer
  • matolja ca 3/4 dl

Marinad:

5 dl kallt vatten
3 msk salt
1 msk socker

Panering:

2 st ägg
0.75 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 msk ströbröd
2 msk vatten
lime rivet skal av 1
2 krm peppar

Currysås:

0.5 st gul lök
0.5 st äpple
0.5 st banan
1 dl kokosmjölk lätt
1 dl vatten
0.5 st hönsbuljongtärning
1 tsk curry
1/2-1 krm sambal oelek

Det här behövs till 3-4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 2×2 cm stora. Blanda samman vatten, salt och socker. Lägg ner kycklingbitarna i det och låt dem stå kallt ca 3-4 timmar.

2
Gör currysåsen under tiden. Skala lök, äpple och banan. Grovtärna dem. Fräs dem mjuka i lite matfett. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong, curry och sambal oelek. Låt såsen småputtra ca 5 minuter. Rör då och då i den. Häll allt i en mixer och kör såsen slät.

3
Vispa upp äggen lätt till paneringen och rör samman dem med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, rivet limeskal och peppar till en jämn smet.

4
Hetta upp matoljan i en stekpanna. Torka av köttet. Vänd kycklingbitarna i smeten (se till så att den fastnar). Stek dem på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida.