Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk brödkrydda stött
  • 1 tsk salt
  • 2 msk linfrö
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl

Ugn: 100° sen 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör ut jäst med fingervarm (37°) mjölk. Tillsätt 3 dl kallt vatten, brödkrydda, salt och. Arbeta in allt mjöl och låt degen bli smidig och slät.

2
Skrapa ned degen i en väl smord form som rymmer 1 3/4 l. Ställ in formen i kall ugn på andra falsen nerifrån och sätt samtidigt på ugnen på 100°. Öka värmen efter 30 minuter till 250° och låt brödet stå inne i 30-40 minuter till. Låt det kallna i bakduk. Dela upp brödet i bitar och frys det som inte går åt det närmaste dygnet.