Du behöver

  • 100 g pekannötter
  • 150 g smör
  • 0.75 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver

Garnering:

100 g mörk choklad
24 st pekannötter

Ugn: 150º

Gör så här

1
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20×30 cm. Grovhacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakaon. Låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i lång-pannan.

3
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan svalna något. Smält chokladen, bruten i bitar, i mikron i en djup tallrik, på högsta effekt ca 1 1/2 minut (eller på spisen över en kastrull med kokande vatten). Bred chokladen över kakan. Dekorera med hela pekannötkärnor. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i rutor.