Du behöver
- 100 g pekannötter
- 150 g smör
- 0.75 dl kakao
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
Garnering:
100 g mörk choklad
24 st pekannötter
Ugn: 150º
Gör så här
1
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20×30 cm. Grovhacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakaon. Låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i lång-pannan.
3
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan svalna något. Smält chokladen, bruten i bitar, i mikron i en djup tallrik, på högsta effekt ca 1 1/2 minut (eller på spisen över en kastrull med kokande vatten). Bred chokladen över kakan. Dekorera med hela pekannötkärnor. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i rutor.