Du behöver

  • 75 g smör mjukt
  • 1 3/4 dl råströsocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 dl gräddfil

Fyllning:

125 g hallon eller röda vinbär

Topping:

1 st gelatinblad
0.75 dl äggvita
1.5 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1 dl grädde vispad
vinbär eller hallon

Ugn: 200º

Gör så här

1
Vispa smör och råsocker. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

2
Blanda samman vetemjöl, salt, bakpulver och citronskal, och rör ner i äggsmeten. Tillsätt gräddfilen och rör om. Fördela smeten i dubbla muffinsformar och grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter. Låt dem svalna på galler.

3
Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en skål i mikron ca 10 sekunder på full effekt eller i en kastrull på spisen. Vispa äggvitan hårt till toppingen. Blanda ner florsockret och det smälta gelatinbladet. Rör ner philadelphiaosten och den vispade grädden. Vispa så att allt blandas. Låt stå i kylen tills det stelnar, ca 30 minuter.

4
Lägg toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa toppingen på de avsvalnade muffinsen. Toppa med vinbär eller hallon.