Du behöver

  • 4 st äpplen
  • calvados ev 2 msk
  • 1 dl pistaschmandlar
  • 1 st bittermandel
  • 150 g smör mjukt
  • 1 dl farinsocker eller råströsocker
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 msk vetemjöl

Servera med:

vaniljsås vispgrädde eller glass

Ugn: 200-225º

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Riv äpplena och bre ut i en avlång ugnssäker form. Droppa ev över calvados.

2
Hacka pistaschmandel och bittermandel i matberedaren med stålkniven monterad. Eller riv på mandelkvarn. Tillsätt smör, socker och blanda till en jämn smet.

3
Blanda ner ströbröd och mjöl. Bred massan över de rivna äpplena och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera kakan ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.