Du behöver
- 4 st äpplen
- calvados ev 2 msk
- 1 dl pistaschmandlar
- 1 st bittermandel
- 150 g smör mjukt
- 1 dl farinsocker eller råströsocker
- 1 dl ströbröd
- 0.5 msk vetemjöl
Servera med:
vaniljsås vispgrädde eller glass
Ugn: 200-225º
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Riv äpplena och bre ut i en avlång ugnssäker form. Droppa ev över calvados.
2
Hacka pistaschmandel och bittermandel i matberedaren med stålkniven monterad. Eller riv på mandelkvarn. Tillsätt smör, socker och blanda till en jämn smet.
3
Blanda ner ströbröd och mjöl. Bred massan över de rivna äpplena och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera kakan ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.