Du behöver

  • 2 msk smör mjukt
  • kokosflingor
  • 1 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör smält
  • 2 st äpplen skalade och klyftade
  • 0.5 dl råströsocker
  • 2 tsk kanel

Servera med:

vispgrädde eller vaniljglass

Ugn: 175º

Det här behövs till 10-12 bitar:

Gör så här

1
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med mjukt smör och bröa den med kokosflingor.

2
Vispa samman ägg och socker lätt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smält smör. Häll smeten i formen.

3
Lägg äppelklyftorna i en plastpåse med råsocker och kanel. Skaka om. Lägg klyftorna i ett fint mönster i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.