Du behöver
- 2 msk smör mjukt
- kokosflingor
- 1 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör smält
- 2 st äpplen skalade och klyftade
- 0.5 dl råströsocker
- 2 tsk kanel
Servera med:
vispgrädde eller vaniljglass
Ugn: 175º
Det här behövs till 10-12 bitar:
Gör så här
1
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med mjukt smör och bröa den med kokosflingor.
2
Vispa samman ägg och socker lätt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smält smör. Häll smeten i formen.
3
Lägg äppelklyftorna i en plastpåse med råsocker och kanel. Skaka om. Lägg klyftorna i ett fint mönster i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.