Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st äggula

Fyllning:

3 dl lingonsylt
2 tsk kanel

Strössel:

2 dl fiberhavregryn Gyllenhammars
50 g mandelspån
1 dl råströsocker
50 g smör smält

Servera med:

2 dl grädde lättvispad

Ugn: 200º

Det här behövs till 12 bitar:

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, strösocker, smör och äggula i matberedarskålen med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i en rund form med löstagbar botten. Låt degen gå upp ca 2 cm på kanten. Låt den vila 30 minuter i kylen.

3
Bred ut lingonsylten i formen och strö över kanel. Mixa havregryn, mandelspån och råströsocker med smält smör. Smula blandningen över sylten.

4
Grädda kakan, ca 25 minuter, i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera den med vispad grädde.