Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 g smör
- 1 st äggula
Fyllning:
3 dl lingonsylt
2 tsk kanel
Strössel:
2 dl fiberhavregryn Gyllenhammars
50 g mandelspån
1 dl råströsocker
50 g smör smält
Servera med:
2 dl grädde lättvispad
Ugn: 200º
Det här behövs till 12 bitar:
Gör så här
1
Lägg vetemjöl, strösocker, smör och äggula i matberedarskålen med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll.
2
Tryck ut degen i en rund form med löstagbar botten. Låt degen gå upp ca 2 cm på kanten. Låt den vila 30 minuter i kylen.
3
Bred ut lingonsylten i formen och strö över kanel. Mixa havregryn, mandelspån och råströsocker med smält smör. Smula blandningen över sylten.
4
Grädda kakan, ca 25 minuter, i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera den med vispad grädde.