Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • citron rivet skal av 1
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 l jordgubbar

Till muffinsplåtformen:

smör eller margarin
mandelspån

Garnering:

kesella vaniljsmak, eller 7% vanilyoggi
jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

2
Rör samman mjölet med bakpulver och rivet citronskal. Rör ner det i smeten. Tillsätt grädden och rör smeten jämn.

3
Dela jordgubbarna i mindre bitar och rör ner dem i smeten

4
Smörj muffinsplåtformen och strö mandelspån runtom kanterna och i botten. Muffinsformarna behövs inte smörjas. Fördela smeten i formarna.

5
Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Små muffins något kortare tid. Låt kakorna kallna.

6
Toppa kakorna med lite vaniljkesella och jordgubbe strax innan de ska serveras,

7
Kakorna går att frysa utan sin topping.