Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 2.5 dl socker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- citron rivet skal av 1
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 l jordgubbar
Till muffinsplåtformen:
smör eller margarin
mandelspån
Garnering:
kesella vaniljsmak, eller 7% vanilyoggi
jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Rör samman mjölet med bakpulver och rivet citronskal. Rör ner det i smeten. Tillsätt grädden och rör smeten jämn.
3
Dela jordgubbarna i mindre bitar och rör ner dem i smeten
4
Smörj muffinsplåtformen och strö mandelspån runtom kanterna och i botten. Muffinsformarna behövs inte smörjas. Fördela smeten i formarna.
5
Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Små muffins något kortare tid. Låt kakorna kallna.
6
Toppa kakorna med lite vaniljkesella och jordgubbe strax innan de ska serveras,
7
Kakorna går att frysa utan sin topping.