Du behöver
- 300 g potatis
- 2 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
- 3 msk messmör
- 1 msk anis
- 1 msk fänkål
- 2 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
Ugn: 250°
Gör så här
1
Koka den skalade potatisen mjuk. Slå av vattnet och pressa den. Blanda i fett, salt, messmör och kryddor. Låt blandningen stå tills den är helt kall.
2
Blanda i mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Är degen för lös att kavla, blanda då i lite mera mjöl.
3
Dela degen i ca 6 bitar. Rulla till bullar, som kavlas ut till runda, tunna kakor, ca 22 cm i diameter.
4
Nagga och grädda mitt i ugnen tills de börjar få fin färg, ca 5 minuter. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakduk.