Du behöver

  • 300 g potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk messmör
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver

Ugn: 250°

Gör så här

1
Koka den skalade potatisen mjuk. Slå av vattnet och pressa den. Blanda i fett, salt, messmör och kryddor. Låt blandningen stå tills den är helt kall.

2
Blanda i mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Är degen för lös att kavla, blanda då i lite mera mjöl.

3
Dela degen i ca 6 bitar. Rulla till bullar, som kavlas ut till runda, tunna kakor, ca 22 cm i diameter.

4
Nagga och grädda mitt i ugnen tills de börjar få fin färg, ca 5 minuter. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakduk.