Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Uppstjälpning:
1 msk socker
bakplåtspapper
Fyllning:
1.5 dl äppelmos
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i försiktigt i äggsmeten.
3
Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5-6 minuter. Pröva med en sticka!
4
Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på smörpapper. Dra av bakpapperet och bred på äppelmoset. Rulla genast ihop kakan och låt den kallna med skarven neråt.
Låt aldrig smeten stå i långpannan utan grädda direkt. Lossnar inte papperet efter gräddning, pensla då med lite kallt vatten. Alla rulltårtor går utmärkt att frysa. Skär dem gärna i skivor innan frysningen, så kan du ta fram så många bitar som går åt. Förvara rulltårtor kallt. Vill du enkelt bjuda på en bakelse, så skär en tjockare skiva av rulltårta och garnera med vispad grädde, ett bär och lite strössel.