Du behöver

  • 3 dl grötris
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vitt vin
  • buljong (av tärning)
  • 2 dl parmesanost färskriven
  • 100 g färskost eller naturell

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Fräs vitlök och rödlök i smör under omrörning. Lägg i riset och låt det fräsa med en stund.

2
Häll i vinet och fortsätt att röra. När vinet har kokat in tillsätts buljong, lite i taget, under omrörning.

3
Efter ca 20-30 minuter är riset kladdigt och klart och då tillsätts parmesanosten och färskosten. Blanda väl och bjud risotton varm.


Kommentar:
Risotton kan förstärkas med fräst svamp eller någon grönsak och bli en helt ny och egen rätt.