Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl kall mjölk
- 200 g smör eller margarin
- 1 msk socker
- vetemjöl ca 6 dl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
3 msk socker
2 tsk kanel
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
Gör så här
1
Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt fett, socker och det mesta av mjölet. Arbeta till en slät deg.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 25 bitar. Forma runda bullar som läggs på bakpappersklädd plåt.
3
Gör en grop mitt på bulle med t.ex. ett knivskaft. Fyll groparna med fyllningen. Jäs ca 40 minuter.
4
Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda nederst i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Brödet går bra att frysa.