Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • vetemjöl ca 6 dl

Fyllning:

50 g smör eller margarin
3 msk socker
2 tsk kanel

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt fett, socker och det mesta av mjölet. Arbeta till en slät deg.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 25 bitar. Forma runda bullar som läggs på bakpappersklädd plåt.

3
Gör en grop mitt på bulle med t.ex. ett knivskaft. Fyll groparna med fyllningen. Jäs ca 40 minuter.

4
Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda nederst i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Brödet går bra att frysa.