Indonesiska köttbullar

Du behöver 500 g fläskfärs mager 1 tsk salt 1 st lök liten finhackad gul 1 msk soja 0.5 tsk nymald vitpeppar 4 st tabasco...

Du behöver

  • 500 g fläskfärs mager
  • 1 tsk salt
  • 1 st lök liten finhackad gul
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 4 st tabasco droppar
  • 0.5 tsk koriander
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl sesamfrön
  • smör till stekning

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör färsen med salt. Tillsätt lök, soja, kryddor, ägg och mjöl. Blanda väl.

2
Forma små köttbullar med vattensköljda händer. Rulla bullarna i sesamfrön. Rulla dem sedan i händerna och lägg dem på smörpapper.

3
Stek i smör på svag värme, ca 8-10 minuter. Servera med cous-cous, en klick matlagningsyoghurt och sallad.

Scroll to Top