Du behöver
- 12 st digestivekex
- 100 g smör eller margarin
Fyllning:
1 pkt bär
1.5 pkt vaniljglass
1 st daim
Maräng:
4 st äggvitor
1 dl strösocker
mandelspån
Ugn: 250°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Krossa kexen. Smält matfettet och häll det över kexsmulorna. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen kallt.
2
Lägg de nästan tinade bären i pajskalet. Krossa chokladen och strö den ovanpå.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund.
4
Skär glassen i tjocka skivor. Lägg dem ovanpå bären. Bred marängmassan över glassen och se till att den täcker hela pajen. Strö över mandelspån. Cirka 5 minuter behöver den läckra pajen gräddas. Den ska serveras genast. Har du inga bär i frysen så använd avrunnen konserverad frukt skuren i bitar till fyllningen.