Lammfärsrullader

Dessa smakrika lammfärsrullader tar vara på höstens färska frukter och grönsaker.

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 st ägg
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4.5 st basilika blad
  • salt och peppar efter smak
  • 0.5 st äpple medelstort
  • squash ca 100 g grön

Sås:

3 dl sky
1 st köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
0.5 dl grädde
timjan basilika

Det här behövs för 5-6 port:

Gör så här

1
Rör ut färsen med pressad vitlök, ägg, äppelcider, vinäger, klippt basilika, salt och peppar.

2
Skala och grovriv äpplet. Grovriv squashen. Arbeta in äpple och squash, i färsen.

3
Forma rullader. Stek dem gyllene i lite matfett ca 4-5 minuter på varje sida.

4
Ta upp rulladerna och vispa ur stekpannan med vatten.

5
Häll skyn i en liten kastrull och tillsätt smulad buljongtärning. Låt koka upp. Rör ut mjölet med matlagningsgrädde och rör ner det i skyn. Låt såsen koka på svag värme under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med smulad timjan och basilika. Bjud lammfärsrulladerna med såsen, säsongens grönsaker och gärna en potatiskaka.

Scroll to Top