Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 1 st ägg
- 2 msk äppelcidervinäger
- 4.5 st basilika blad
- salt och peppar efter smak
- 0.5 st äpple medelstort
- squash ca 100 g grön
Sås:
3 dl sky
1 st köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
0.5 dl grädde
timjan basilika
Det här behövs för 5-6 port:
Gör så här
1
Rör ut färsen med pressad vitlök, ägg, äppelcider, vinäger, klippt basilika, salt och peppar.
2
Skala och grovriv äpplet. Grovriv squashen. Arbeta in äpple och squash, i färsen.
3
Forma rullader. Stek dem gyllene i lite matfett ca 4-5 minuter på varje sida.
4
Ta upp rulladerna och vispa ur stekpannan med vatten.
5
Häll skyn i en liten kastrull och tillsätt smulad buljongtärning. Låt koka upp. Rör ut mjölet med matlagningsgrädde och rör ner det i skyn. Låt såsen koka på svag värme under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med smulad timjan och basilika. Bjud lammfärsrulladerna med såsen, säsongens grönsaker och gärna en potatiskaka.