Kyckling på risbotten

Praktisk och god middag där allt blir klart på samma gång i ugnen.

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 3 dl ris
  • 6 dl buljong
  • 2 st purjolök
  • 0.25 st rotselleri
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st tomater i klyftor
  • persilja klippt

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i fyra delar. Salta och krydda dem med peppar och paprikapulver.

2
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär sellerin i tärningar. Koka purjolök och selleri i lite lättsaltat vatten 2 minuter.

3
Blanda samman ris, buljong, salt och grönsaker och lägg på ett smort eldfast fat. Lägg kycklingbitarna ovanpå.

4
Ställ fatet mitt i ugnen ca 50 minuter, tills kycklingbitarna blir möra och vätskan har kokat in. Lägg tomatklyftor på fatet när ca 10 minuter återstår av stektiden.

5
Strö över rikligt med klippt persilja.

Scroll to Top