Du behöver
- 1 st kyckling
- salt och peppar
- 0.5 tsk paprikapulver
- 3 dl ris
- 6 dl buljong
- 2 st purjolök
- 0.25 st rotselleri
- 0.5 tsk salt
- 2 st tomater i klyftor
- persilja klippt
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen i fyra delar. Salta och krydda dem med peppar och paprikapulver.
2
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär sellerin i tärningar. Koka purjolök och selleri i lite lättsaltat vatten 2 minuter.
3
Blanda samman ris, buljong, salt och grönsaker och lägg på ett smort eldfast fat. Lägg kycklingbitarna ovanpå.
4
Ställ fatet mitt i ugnen ca 50 minuter, tills kycklingbitarna blir möra och vätskan har kokat in. Lägg tomatklyftor på fatet när ca 10 minuter återstår av stektiden.
5
Strö över rikligt med klippt persilja.