Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 dl socker
- 0.5 dl ljus sirap
- 2 dl havregryn
- 2 dl mjöl Extra Fint
- 1.5 tsk malen ingefära
Fyllning:
1.5 dl kaffegrädde
2 st äggulor
0.5 dl socker
1 tsk potatismjöl
75 g smör
2 msk apelsinmarmelad
Ugn:
Det här behövs till ca 25 dubbla flarn:
Gör så här
1
Smält matfettet.
2
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Låt den stå och svälla några minuter.
3
Klicka teskedsstora klickar glest på bakplåtspapper.
4
Grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.
5
Lossa kakorna med stekspade när de har svalnat något. Lägg dem på galler och låt kakorna kallna.
6
Blanda samman äggulor, socker, grädde och potatismjöl i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme under omrörning till en porös kräm. Låt krämen kallna.
7
Rör smöret poröst och rör ner det i omgångar i krämen tillsammans med apelsinmarmelad.
8
Lägg samman flarnen två och två med lite kräm emellan. Förvara kakorna utan fyllning i burk med tätslutande lock.
Lägg inte samman knäckflarnen förrän strax innan de ska bjudas annars förlorar kakorna sin knäckighet.