Knäckflarn med ingefära och apelsinkräm

Du behöver 150 g smör eller margarin 0.5 dl vispgrädde 2 dl socker 0.5 dl ljus sirap 2 dl havregryn 2 dl mjöl Extra Fint...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mjöl Extra Fint
  • 1.5 tsk malen ingefära

Fyllning:

1.5 dl kaffegrädde
2 st äggulor
0.5 dl socker
1 tsk potatismjöl
75 g smör
2 msk apelsinmarmelad

Ugn:

Det här behövs till ca 25 dubbla flarn:

Gör så här

1
Smält matfettet.

2
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Låt den stå och svälla några minuter.

3
Klicka teskedsstora klickar glest på bakplåtspapper.

4
Grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.

5
Lossa kakorna med stekspade när de har svalnat något. Lägg dem på galler och låt kakorna kallna.

6
Blanda samman äggulor, socker, grädde och potatismjöl i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme under omrörning till en porös kräm. Låt krämen kallna.

7
Rör smöret poröst och rör ner det i omgångar i krämen tillsammans med apelsinmarmelad.

8
Lägg samman flarnen två och två med lite kräm emellan. Förvara kakorna utan fyllning i burk med tätslutande lock.


Kommentar:
Lägg inte samman knäckflarnen förrän strax innan de ska bjudas annars förlorar kakorna sin ”knäckighet”.

Scroll to Top