Inga-Britts favoritgratäng

Min goda vän Inga-Britt bjöd mig på denna läckra gratäng där våra goda rotfrukter samsas med köttfärs.

Du behöver

  • 1 st lök stor hackad gul
  • 300 g köttfärs
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 200 g morötter
  • rotselleri ca 200 g
  • palsternacka ca 150 g
  • kålrot ca 100 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 st ägg
  • riven ost

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa rotfrukterna och strimla dem. Förväll dem i ca 2-­3 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.

2
Bryn löken tillsammans med färsen under omrörning tills färsen är smulig. Krydda med tomatpuré, salt och svartpeppar.

3
Varva rotsaker och färsröra i en smord ugnssäker form. Vispa upp äggen och häll i formen. Strö över riven ost och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Servera med kokt pasta.

Scroll to Top