Du behöver
- 1 st lök stor hackad gul
- 300 g köttfärs
- 1.5 msk smör eller margarin
- 200 g morötter
- rotselleri ca 200 g
- palsternacka ca 150 g
- kålrot ca 100 g
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2.5 st ägg
- riven ost
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa rotfrukterna och strimla dem. Förväll dem i ca 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.
2
Bryn löken tillsammans med färsen under omrörning tills färsen är smulig. Krydda med tomatpuré, salt och svartpeppar.
3
Varva rotsaker och färsröra i en smord ugnssäker form. Vispa upp äggen och häll i formen. Strö över riven ost och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Servera med kokt pasta.