Försommarens godaste smörgåstårta

Du behöver 9 skiva formbröd vitt Fyllning 1: 200 g leverpastej bredbar 100 g champinjoner färska 1.5 msk sherry Fyllning 2: 0.75 dl crème fraîche...

Du behöver

  • 9 skiva formbröd vitt

Fyllning 1:

200 g leverpastej bredbar
100 g champinjoner färska
1.5 msk sherry

Fyllning 2:

0.75 dl crème fraîche
0.75 dl majonnäs
200 g kokt skinka
1 st burk fruktcocktail à 440 g

Garnering:

1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
slanggurka
persilja
paprika röd och gul
apelsin
skinka ca 12 skivor kokt
port salut ost

Det här behövs till ca 8-10 personer:

Gör så här

1
Hacka svampen fint. Rör ut leverpastejen med sherry.

2
Lägg ut 3 brödskivor. Bred leverpastejen över dem. Strö över svampen. Lägg 3 nya brödskivor på andra ledden över dem.

3
Låt fruktcocktailen rinna av. Tärna skinkan. Blanda samman creme fraiche och majonnäs.

4
Bred majonnäsblandningen över brödskivorna. Fördela skinka och frukt över dem. Lägg 3 nya brödskivor över på samma ledd som de tre första.

5
Blanda samman majonnäs med creme fraiche till garneringen. Bred blandningen över och runtom hela smörgåstårtan. Garnera som på bilden eller efter eget sinne.


Kommentar:
Smörgåstårtan vinner på att göras dagen före och svepas in i lite folie. Garnera den samma dag som den ska ätas.

Scroll to Top