Äntligen är varmare temperaturer, ljusare kvällar och mysiga picknickar här. Vill du ha inspiration på vad du ska packa ner i picknickkorgen?
Riktigt bra picknickmat kräver varken tallrik eller bestick och kan med fördel portionsförpackas för att maten ska hålla sig fräsch. Sedan är förstås kaffe och något sött att äta till viktigt för en fulländad picknick. Det här kakreceptet innehåller växtbaserat margarin istället för animaliskt smör och passar därför att njuta av oavsett om man är vegan eller vegetarian.
Växtbaserade alternativ minskar ditt koldioxidavtryck
Alla dessa tre recept innehåller just växtbaserat margarin. Det smakar inte bara är gott, utan har även flera fördelar. Visste du till exempel att du genom att välja en växtbaserad produkt framför en animalisk kan halvera ditt koldioxidavtryck?
Carlshamn har länge haft ett brett, växt- baserat och gott produktsortiment. De har också satsat på Zero-Waste i tillverkningen, att produktionen ska vara koldioxidneutral och att använda så kallade eco tubs-askar som innehåller så pass lite plast att de kan återvinnas som papp.
Två av deras senaste produkter är Carlshamn Tre oljor och Carlshamn Havssalt. Det är bredbara margariner som kan användas både på smörgåsen, i bakning och i matlagning vilket gör att du bara behöver ha en produkt i kylen. Några av fördelarna är att de är mjuka redan när de tas ur kylen, att de inte sprätter vid stekning och förstås – att det är växtbaserade och goda.
Drömmar med citron och vit choklad
Ingredienser till cirka 20 kakor:
50 g Carlshamn Tre oljor
1 1/2 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
1/2 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
50 g vit choklad
Citronskal från 1/2 citron
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 ̊C.
2. Rör ihop Carlshamn Tre oljor, socker och äkta vaniljpulver i en bunke. Tillsätt lite rapsolja i taget under vispning.
3. Rör ner mjölet lite i taget i bunken och arbeta ihop till en deg.
4. Riv citronskal och hacka vit choklad och arbeta in i degen.
5. Dela upp degen i 20 delar och rulla till små bollar. Fördela drömmarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
6. Grädda drömmarna mitt i ugnen i
ca 15–20 minuter.
7. Låt kakorna svalna ordentligt innan du tar med dem till picknicken!
Picknickrullar med tre olika fyllningar
Ingredienser til cirka fyra portioner:
1 påse tunnbröd
Fyllning 1:
Carlshamn Tre oljor 100 g bresaola
50 g ruccola
Några droppar citron Flingsalt
Fyllning 2:
Carlshamn Tre oljor 100 g gravad lax i skivor 50 g krämig chevré Några droppar citron Krasse
Fyllning 3:
Carlshamn Tre oljor
1 pkt halloumi
170 g baba ganoush (aubergineröra, finns att köpa färdig)
Några droppar citron
Ärtskott
Gör så här:
1. Gör de olika fyllningarna
Fyllning 1: Bred Carlshamn Tre oljor på tunnbrödet. Fördela några skivor bresaola och toppa med ruccola, några droppar citron och flingsalt.
Fyllning 2: Bred Carlshamn Tre oljor på tunnbrödet. Fördela några skivor gravad lax och krämig chevré. Och så några droppar citron och lite krasse på toppen.
Fyllning 3: Skär halloumi i skivor och stek i ca 1 tsk Carlshamn Tre oljor, tills den fått en gyllene färg. Bred Carlshamn Tre oljor på tunnbrödet och fördela den stekta halloumin. Bred några skedar baba ganousch efter smak över halloumin och toppa med några droppar citron och ärtskott.
2. Rulla ihop tunnbröden och se till att trycka ihop rullarna lite extra så att de håller ihop innan du skär dem på hälften.
3. Servera direkt eller packa ner och njut av goda picknickrullar!
Picknickmacka med kronärtskocka
Ingredienser till en macka:
2 skivor lantbröd
2 msk Carlshamn Tre oljor
70 g marinerad kronärtskocka
1/2 burrata
7 st tunna salamiskivor Basilika
21_Carlshamn Mejeri_IK2420.indd
Gör så här:
1. Bred brödskivorna med Carlshamn Tre oljor.
2. Mixa kronärtskocka till en kräm och bred på ena brödskivan.
3. Toppa med burrata, salami och basilika innan du lägger på andra brödskivan.
4. Färdig att packa ner i picknickkorgen!
Tips: För mer crunch, stek bröden i Carlshamn Tre oljor innan du sätter ihop smörgåsen!
Vill du ta del av fler goda recept med Carlshamns produkter? Klicka här!
Om Carlshamn
Grunden för Carlshamn sattes i Karlshamn redan på 1920-talet. Sedan dess har Carlshamn genom åren förutom margarin även tillverkat glass, växtbaserade drycker och växtbaserat färskostpålägg. De har också stuckit ut i mängden med sin reklam – vem minns inte till exempel reklamklassikern ”Gott-gotti-gott-gott”? Idag fokuserar de på det de gör allra bäst – växtbaserade margarinprodukter som passar alla. Ingen ska behöva kompromissa på smaken!
Läs mer på www.carlshamnsvaxtrike.se