• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ge gårdskatten en trygg tillvaro

  Har du en gårdskatt eller utekatt som älskar att spana och smyga runt i buskarna? Gårdskatten är ofta en glädjespridare och omtyckt av många.

  Ge gårdskatten en trygg tillvaro

  När våren kommer vaknar naturen till liv och med den vaknar också fästingarna. För en gårdskatt är god hälsa en förutsättning för att klara av sitt jobb. Skydda din utekatt med ett fästinghalsband som håller de irriterande fästingarna på avstånd.

  Katten kan ta med fästingarna in
  Fästingarna kan gömma sig i kattens päls och sedan krypa över till andra familjemedlemmar och i värsta fall smitta med fästingburna sjukdomar om de får lov att bita sig fast. Några av de vanligaste fästingburna sjukdomarna är borrelia och TBE. Dessa sjukdomar är kanske inte lika farliga för din katt som för dig men fästingarna syns inte alltid när din katt kliver över tröskeln.

  Ett enkelt sätt att skydda sig mot fästingburna sjukdomar är att förebygga att katten tar med sig dem hem. Seresto halsband har en fästingavvisande egenskap, som gör att fästingen trillar av pälsen innan den biter. På så sätt minimeras risken för att fästingen följer med hem, eller biter din katt.

   

  Tryggt skydd för äventyraren
  Vi som har katt vet att våra katter är äventyrslystna och kryper runt i buskar och gräs för att utforska nya spännande platser. Låt din katt njuta av naturen med ett tryggt skydd mot fästingar. Seresto halsband har två säkerhetsmekanismer som gör att det utvidgas eller bryts av om din katt skulle råka fastna någonstans.

  Skydda din gårdskatt med Seresto
  Katter som går ut kan vara borta flera dygn i sträck och därmed vara svåra att behandla utan oönskade uppehåll. Seresto är ett långtidsverkande halsband, som gradvis släpper ut en låg dos under hela skyddsperioden och som minimerar risken för att fästingarna biter eller suger blod.

  För varje sålt Seresto halsband på Apoteket AB, går 15 kr oavkortat till Djurens Vänner som hjälper utsatta katter få nya kärleksfulla hem. 

  Seresto finns receptfritt på apoteket.

  Tävla med Bayer – vinn biobiljetter

  Nu har du chans att vinna två stycken biobiljetter (värde 200 kr). Svara på frågan nedan så kan du bli en av totalt fem vinnare. 

  Lycka till!

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1 . Vilken är en av fördelarna med att använda Serestos halsband på sin katt?

  • Rätt svar: För att det ger ett långtidsverkande skydd mot fästingar och loppor
  • Svarsstatistik

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!