Ge gårdskatten en trygg tillvaro

Har du en gårdskatt eller utekatt som älskar att spana och smyga runt i buskarna? Gårdskatten är ofta en glädjespridare och omtyckt av många.

När våren kommer vaknar naturen till liv och med den vaknar också fästingarna. För en gårdskatt är god hälsa en förutsättning för att klara av sitt jobb. Skydda din utekatt med ett fästinghalsband som håller de irriterande fästingarna på avstånd.

Katten kan ta med fästingarna in
Fästingarna kan gömma sig i kattens päls och sedan krypa över till andra familjemedlemmar och i värsta fall smitta med fästingburna sjukdomar om de får lov att bita sig fast. Några av de vanligaste fästingburna sjukdomarna är borrelia och TBE. Dessa sjukdomar är kanske inte lika farliga för din katt som för dig men fästingarna syns inte alltid när din katt kliver över tröskeln.

Ett enkelt sätt att skydda sig mot fästingburna sjukdomar är att förebygga att katten tar med sig dem hem. Seresto halsband har en fästingavvisande egenskap, som gör att fästingen trillar av pälsen innan den biter. På så sätt minimeras risken för att fästingen följer med hem, eller biter din katt.

 

Ge gårdskatten en trygg tillvaro

Tryggt skydd för äventyraren
Vi som har katt vet att våra katter är äventyrslystna och kryper runt i buskar och gräs för att utforska nya spännande platser. Låt din katt njuta av naturen med ett tryggt skydd mot fästingar. Seresto halsband har två säkerhetsmekanismer som gör att det utvidgas eller bryts av om din katt skulle råka fastna någonstans.

Skydda din gårdskatt med Seresto
Katter som går ut kan vara borta flera dygn i sträck och därmed vara svåra att behandla utan oönskade uppehåll. Seresto är ett långtidsverkande halsband, som gradvis släpper ut en låg dos under hela skyddsperioden och som minimerar risken för att fästingarna biter eller suger blod.

För varje sålt Seresto halsband på Apoteket AB, går 15 kr oavkortat till Djurens Vänner som hjälper utsatta katter få nya kärleksfulla hem. 

Seresto finns receptfritt på apoteket.

Produktinformation

Seresto vet. för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och före­byggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Medel mot ektoparasiter, insekts­dödande och repellerande medel. Receptfritt. Varningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. ­För ytter­ligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2016-12-07

Tävla med Bayer – vinn biobiljetter

Nu har du chans att vinna två stycken biobiljetter (värde 200 kr). Svara på frågan nedan så kan du bli en av totalt fem vinnare. 

Lycka till!

Scroll to Top