• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mojos luktssinne ska hjälpa 7-årige Liam

  Seresto och Apotek Hjärtat stödjer Svenska Service- och Signalhundsförbundets viktiga arbete med att utbilda assistanshundar.

  Mojos luktssinne ska hjälpa 7-årige Liam

  Ett av ekipagen från förra årets kampanj är 7-årige Liam och hans kommande diabeteshund Mojo som ska hjälpa Liam att hålla koll på sin blodsockernivå. Liam fick diabetes typ 1 när han var nästan två år gammal.
  – Att Mojo finns under Liams uppväxt betyder jättemycket. Han känner att han kan klara sig mycket mer själv, berättar Liams mamma Sofia.

  Liam och Mojo är bästa vänner
  Mojo som redan är en älskad familjemedlem tränar nu för fullt för sitt kommande uppdrag som Liams hjälpande tass och trygghet i vardagen. Han har redan lärt sig att lukta sig till när Liams blodsockernivå sjunker eller blir lågt. Då kan Mojo uppmärksamma familjen på att något inte är som det ska och ser till att de kan göra något åt det.
  – För Liam betyder det väldigt mycket att ha Mojo som sin hund, han känner sig tryggare och det är hans bästa vän så det blir liksom de två, berättar Sofia.

  Nu väntar mer övning för Mojo som just nu tränar på att hämta hjälp om hans bästa vän Liam blir dålig.

  Läs mer på www.seresto.com.

  Klicka på länken och följ Liam och Mojos emotionella resa i fler filmer på Youtube.

  Tack till er som stöttade förra året
  Tack vare kampanjen kunde vi sponsra Svenska Service- och Signalhundsförbundet med 150.000 kronor. Då utbildning av en assistanshund kostar ungefär 50.000 kronor betyder det att vi förra året kunde sponsra 3 hundar till att bli färdigutbildade assistanshundar och hjälpande tassar till deras ägare. I år hoppas vi på att kunna stötta ännu fler.

  Tack vare Serestos kampanj på Apotek Hjärtat, kan hundägare som själva är måna om att skydda deras fyrbenta vänner mot fästingar och andra kryp, hjälpa andra hundägare som behöver extra stöd i vardagen.

  Seresto är ett vattenfast halsband som skyddar hundar och katter mot fästingar och loppor i upp till 8 månader. Halsbandet är avvisande och förhindrar fästingen från att bita ditt djur.

  Seresto finns receptfritt på apoteket.

  Köp Seresto här och stötta hundar som Mojo

  Produktinformation
  Seresto vet.
   för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och förebyggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Medel mot ektoparasiter, insektsdödande och repellerande medel. ATC-kod: QP53AC55. ReceptfrittVarningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. För ytterligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2016-07-27 Läs mer här.

  Tävla med Seresto – vinn biobiljetter

  Nu har du chans att vinna två stycken biobiljetter (värde 200 kr). Svara på frågan nedan så kan du bli en av totalt fem vinnare. 

  Lycka till!

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1 . Hur länge skyddar Serestos vattenfasta halsband som skyddar hundar och katter mot fästingar och loppor?

  • Rätt svar: 8 månader
  • Svarsstatistik

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!