Nu är det dags att välja fästingskydd

Snart är våren här med stigande temperaturer utomhus. När vårvärmen kommer vaknar fästingarna och det är därför tid att redan nu tänka på att skydda ditt husdjur, och dig själv, mot de otäcka parasiterna. Välj fästingskydd med stor omsorg. Alla produkter har nämligen inte samma egenskaper och alla medel är inte avvisande.

Med värmen vaknar naturen till liv, promenaderna med hunden blir längre och utekatten passar på att gå på längre upptäcktsfärder.

Det är under den här perioden på året när temperaturen stiger över 5 grader som fästingarna vaknar till liv. De flesta har en uppfattning om att fästingarnas högsäsong är under sommaren, men det är under vår och höst som de är som mest aktiva. När ni går runt och njuter av promenaden sitter de på grässtrån och lurar i väntan på att någon ska passera.

Vissa områden är mer utsatta än andra, runt våra kuster är exempelvis risken för att smittas med TBE, borrelia och fästingfeber störst. Där är det extra viktigt med fästingskydd. Om din hund eller katt inte tar med sig fästingarna hem, behöver du dessutom inte oroa dig över att de ska bita sig fast i dig eller din familj. 

Det finns fästingskydd som skyddar mot fästingbett

Att välja fästingskydd kan vara svårt och det är inte helt lätt att välja mellan de olika medlen. Och det är inte alla fästingmedel som skyddar lika bra mot fästingburna sjukdomar. Vissa medel, som tabletter och vissa spot on droppar kräver att fästingen biter sig fast och suger blod för att den ska dö, andra verkar genom att avvisa fästingen, redan innan den bitit sig fast. Ett fästingmedel med avvisande egenskap minskar risken för fästingburna sjukdomar som till exempel TBE, som smittar omedelbart vid bettet men även fästingfeber.  

Nu är det dags att välja fästingskydd

Seresto har avvisande egenskap

Seresto är ett halsband till hund och katt, som gradvis släpper ut en låg dos med substans under hela skyddsperioden och som minimerar risken för att fästingarna inte biter eller suger blod.

Köp Seresto receptfritt på ditt apotek redan nu, så kan du tryggt njuta av naturen tillsammans med din hund eller katt från vår till höst.

Läs mer på Seresto.se 

Produktinformation

Seresto vet. för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och före­byggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Medel mot ektoparasiter, insekts­dödande och repellerande medel. Receptfritt. Varningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. ­För ytter­ligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2016-07-27

Tävla med Bayer – vinn biobiljetter

Nu har du chans att vinna två stycken biobiljetter (värde 200 kr). 
Svara på frågan nedan så kan du bli en av totalt fem vinnare. 

Lycka till!

 

Scroll to Top