Så njuter du av sommaren utan ilningar i tänderna

En isglass i solskenet eller en härlig dag på sjön. Dessa sommarnjutningar kan snabbt förvandlas till jobbiga påfrestningar för dig som lider av ilningar i tänderna. Men nu kan du glädjas åt semestern fullt ut. Här berättar vi hur du kan få omedelbar lindring.

Därför drabbas du av ilningar i tänderna

  • Ilningar i tänderna är vanligast när tandköttet dragit sig tillbaka och rotytorna blottas.
  • Under tandytan löper mikroskopiska kanaler som leder till nerverna och innehåller vätska.
  • När vätskan utsätts för irritation rör den sig. Det är detta som ger upphov till smärta och obehag. 
  • Ofta känner du av problemet i samband att du intar varm eller kall mat och dryck.
  • Men du kan också få ilningar i tänderna om du till exempel ler utomhus en blåsig dag. 

Att drabbas av ilningar i tänderna är inte kul. Den otroligt obehagliga känslan dyker ofta upp när du äter eller dricker varmt, kallt eller sött. Men du kan också känna av ilningarna när du är ute på sjön en blåsig dag.

Ilningar i tänderna uppstår ofta när tandköttet dragit sig tillbaka och rotytorna blottas. Under tandytan löper nämligen mikroskopiska kanaler som leder in i nerverna och som innehåller vätska. När vätskan utsätts för irritation rör den sig – och det är det som gör ont.

– En del har så stora problem att de väljer att skippa både glassen och sommarens båtturer – och det är trist. Speciellt eftersom du själv enkelt kan lindra smärtan på en gång, säger tandläkare Lone Lenes, Colgate®.

Så njuter du av sommaren utan ilningar i tänderna

För omedelbar lindring

Hon berättar att Colgate® Sensitive Pro-Relief™ riktar sig till dig med ilningar i tänderna. Det som gör produkten så unik är den patenterade Pro Argin-teknologin. Den tillför extra aminosyra, som redan finns naturligt i ditt saliv.

– Detta leder till att det skapas ett kalciumlager, som skyddar tänderna och gör att smärtan inte uppstår, säger Lone Lenes.

Hon berättar att du kan använda Colgate® Sensitive Pro-Relief™ dagligen, två gånger om dagen, precis som vilken annan tandkräm som helst för långvarig smärtlindring. För omedelbar lindring finns dessutom en metod där du följer tre enkla steg.

– Du tar lite tandkräm på fingret, lägger klicken på stället där det ilar och masserar i en minut. Det går snabbt och du kan göra det hemma i badrummet.

Så njuter du av sommaren utan ilningar i tänderna
Foto: Colgate

Ett bra komplement

Colgate® har även utvecklat en ny anti-ilningspenna, med tillhörande tandborste med mjuka borsthår, för riktad smärtlindring.

– Pennan är ett bra komplement. Den är smidig att ha i väskan och du kan använda den när som helst, upp till två gånger om dagen, säger Lone Lenes. 

LÄS MER: Därför drabbas du av ilningar i tänderna

* Rabatten kan användas på ICA, Coop, Willys, Citygross mfl. Alla personuppgifter som överförs, behandlas enligt personuppgiftslagen och kommer endast att användas i samband med att du får rabatten. 

Så njuter du av sommaren utan ilningar i tänderna
Det unika med Colgate® Sensitive Pro-Relief™ är att den verkar omedelbart. Foto: BigstockPhotos.
Scroll to Top