Undersökning**: Så många fick smärtlindring med enkla knepet

556 patienter fullföljde en undersökning* för att testa om de kunde få lindring mot sina ilningar i tänderna. Och inom en period på åtta dagar upplevde 83 procent en positiv förändring. Här berättar vi hur de gjorde för att minska obehaget.

Ilningar i tänderna är ett vanligt problem. Men du kan faktiskt göra något för att lindra smärtan. Det visar en undersökning som Colgate® står bakom. I den borstade 556 personer tänderna två gånger om dagen med tandkrämen Colgate® Sensitive Pro-Relief™ under två veckor. När försöket startade hävdade 71 procent att de var rädda för att dricka kalla drycker, 54 procent att de var rädda för att äta glass och 30 procent att de var rädda för att dricka varma drycker.

Undersökning**: Så många fick smärtlindring med enkla knepet
Före undersökningen fruktade många dessa drycker. Foto: Bigstockphoto.com

93 procent kunde njuta av varma drycker igen

Redan åtta dagar in i testperioden hade 83 procent känt en signifikant förbättring – och efter två veckor kunde 92 procent njuta av iskalla drycker igen, 94 procent av glass och 93 procent av varma drycker.

 

Undersökning**: Så många fick smärtlindring med enkla knepet

Tandläkaren förklarar

Så hur kan en vanlig tandkräm som du kan köpa i en matvarubutik göra så stor skillnad?

Lone Lenes är tandläkare på Colgate®. Hon förklarar det så här:

– När tandköttet trycks tillbaka och tändernas rotytor exponeras kan du drabbas av ilningar. Det beror på att det, mellan rotytan och tändernas nervcentrum, löper mikroskopiska kanaler, som innehåller vätska. När vätskan utsätts för irritation, rör den sig. Detta kan bland annat inträffa när du äter eller dricker varmt eller kallt. Och det är vad som i slutändan ger upphov till smärta och obehag, säger tandläkare Lone Lenes, Colgate®. 

Lider du av ilningar i tänderna? Läs mer här!

Undersökning**: Så många fick smärtlindring med enkla knepet
Efter två veckor kunde 94 procent njuta av glass.* Foto: Bigstockphoto.com

Därför lindras smärtan

Hon förklarar att du genom den speciella Pro-Argin-teknologin, som finns i  Colgate® Sensitive Pro-Relief™, tillför extra aminosyra, som redan finns naturligt i ditt saliv. Detta gör att det skapas ett kalcium-lager på tänderna, som förseglar de kanalerna som leder in till nerverna. Resultatet blir att smärtan inte utlöses och att ilningarna lindras.

– Tandkrämen ger långtidsverkande lindring, när du använde den två gånger om dagen, och börjar också verka omedelbart, säger Lone Lenes.

Läs mer om ilningar i tänderna här!

* Rabatten kan användas på ICA, Coop, Willys, Citygross mfl. Alla personuppgifter som överförs, behandlas enligt personuppgiftslagen och kommer endast att användas i samband med att du får rabatten.

**Patient Experience Program, EU 2015, IPSOS. 

Undersökning**: Så många fick smärtlindring med enkla knepet
Pro-Argin-teknologin börjar verka genast vid kontakt med saliv och bygger upp ett skikt rikt på kalcium. Foto: Colgate

Scroll to Top