• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är alla som tävlar i årets säsong av På spåret

  Tittarfavoriter som Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl är tillbaka, och möter både erfarna deltagare och lag som är helt nya i På spåret.

  Här är alla som tävlar i årets säsong av På spåret
  Fredrik Lindström och Kristian Luuk är tillbaka som domare respektive programledare. Foto: Bo Håkansson/SVT

  I höst är det dags för den 31:a säsongen av ständigt lika populära På spåret. Årets deltagare har avslöjats i tre extrainsatta femminutersprogram som sänts i SVT Play, för att ge tittarna en chans att lära känna de tävlande lite bättre innan programmet drar igång. 

  I grupp 1 tävlar ett par som många av oss minns som far och dotter i en av SVT:s bästa feelgoodserier – Ebba Hultqvist Stragne, 34, och Samuel Fröler, 61, från Skärgårdsdoktorn.

  – Jag vet inte hur mycket man ska säga, för då får ju de andra reda på det. Men jag tror att vi kompletterar varandra, du kan till exempel mycket om sport, säger Ebba till Samuel i inslaget. 

  Duon kommer i premiärprogrammet att ställas mot Bea Uusma, 52, och Kristoffer Appelquist, 43, som tävlade tillsammans 2016. I grupp 1 tävlar också Eric Ericson, 43, och Kjell Wilhelmsen, 51, som även de är bekanta ansikten för På spåret-publiken. 

  I grupp 2 finns också ett lag med nykomlingar, Grotesco-skådisarna Emma Molin, 39 och Hanna Dorsin, 45. Som extra kuriosa kan nämnas att de, enligt Fredrik Lindström, är det första tävlande paret i programmet som har efternamn som rimmar med varandra. 

  Emma och Hanna kommer att få hårt motstånd. I deras grupp ingår fjolårets båda finalistpar, Ammie Bramme Sey, 31, och Gunnar Bohlin, 60, samt Josefin Johansson, 36, och Johar Bendjelloul, 43.

  – Det här blir ju dödens grupp, kan man säga. Men man vet ju hur det kan gå i dödens grupp, som vi såg i sommarens fotbolls-VM. Sverige vann ju dödens grupp, säger Kristian Luuk i inslaget.

  Fredrik Lindström spinner vidare: 

  – Man kan tänka sig att Emma Molin och Hanna Dorsin blir någon slags Sverige eller Sydkorea som överraskar, kanske slår ut Tyskland, som i det här fallet då är Johar och Jossan.

  I grupp 3 deltar Marianne Ahrne, 78, och Anders "Ankan" Johansson, 42, som även de tävlade i förra säsongen. Den här gången kommer de att ställas emot stormästarna Elisabet Höglund, 74, och Jesper Rönndahl, 39, som varit i final hela tre gånger och vunnit två av dessa. 

  – Det är vissa jag tänker blir lätta att slå, och vissa som jag hoppas åker ut innan vi måste slå ut dem, säger Jesper Rönndahl, och tillägger att några av dem han är mer orolig för att möta är förra säsongens vinnare Josefin och Johar. 

  Även i grupp 3 finns ett par nykomlingar, programledaren Parisa Amiri, 28, och författaren och historikern Gunnar Wetterberg, 65.

  Dessutom kan man redan nu avslöja tre av de artister som kommer att uppträda under säsongen, nämligen Siw Malmkvist, Daniel Adams-Ray och Seinabo Sey.

  På spåret har premiär i SVT fredagen den 30 november. 

  Alla tävlande:

  Grupp 1:
  Ebba Hultkvist Stragne, 34, och Samuel Fröler, 61
  Bea Uusma, 52, och Kristoffer Appelquist, 43
  Erik Ericson, 43, och Kjell Wilhelmsen, 51

  Grupp 2:
  Emma Molin, 39, och Hanna Dorsin, 45
  Amie Bramme Sey, 31, och Gunnar Bolin, 60
  Josefin Johansson, 36, och Johar Bendjelloul, 43

  Grupp 3:

  Marianne Ahrne, 78, och Anders "Ankan" Johansson, 42
  Jesper Rönndahl, 39, och Elisabet Höglund, 74
  Parisa Amiri, 28, och Gunnar Wetterberg, 65

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!