• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Marita, 50: Hörselhjälp via nätet underlättar min vardag

  När nattjobbande undersköterskan Marita Hornig behövde reservdelar till sin hörapparat upptäckte hon hur enkelt det var att beställa dem via nätet. I dag kan hon äntligen hänga med i konversationerna på fikarasterna igen utan problem.

  Marita, 50: Hörselhjälp via nätet underlättar min vardag

  Marita lider av tinnitus på ena örat sedan många år tillbaka. När hon var hos sin läkare på vårdcentralen tog hon upp sina problem med att hänga med i vad människor runt omkring henne sa och fick göra ett hörseltest. Det visade precis det hon hade anat.

  – Det var katastrofalt dåligt, helt enkelt. Jag hade känt mig väldigt utanför tidigare, spe-ciellt i grupper, då hade jag jättesvårt att hänga med i konversationerna. Satt jag och pratade en och en var det okej men pratade några i munnen på varandra kunde jag inte höra alls. Jag var ofta trött i huvudet och faktiskt lite deppig. 

  Efter att ha fått en välfungerande hörapparat utprovad via hörselenheten började livet ljusna igen så smått för Marita. Men hennes arbetstider i kombination med den mänskliga faktorn ställde till det när det kom till uppföljningen av hörselutrustningen.

  – Först var jag sjuk och sedan var audionomen sjuk. För mig som jobbar natt är det här med att boka tider väldigt krångligt. När jag går av mina pass behöver jag sova i princip hela dagen och sedan är det snart dags att börja jobba igen. Varje bokad tid blir ett stressmoment för mig.

  Så en lördagsmorgon vid halv åtta satte sig Marita vid datorn och började googla efter två nödvändiga reservdelar till hörapparaterna.

  – Jag hamnade på många olika sidor och det var lite svårt att hitta det jag letade efter men sedan kom jag in på Earstore. Jag började bläddra och i princip direkt dök det upp en chattruta där jag fick svar direkt. Audionomen som jag fick kontakt med var otroligt serviceminded – vi höll nog på i 20 minuter. 

  På tisdagen därefter hade Marita allt hon behövde i sin brevlåda och nu när hon har fått kontakt med en digital hörselklinik känner hon att livet innehåller ett stressmoment mindre. Earstore erbjuder nämligen dessutom möjligheten att träffa audionomer fysiskt och göra hörselutredningar redan från början. Ett bra sätt att kringgå frustrerande vårdköer och underlätta vardagen, menar Marita. 

  Här hittade Marita sina hörselhjälpmedel: www.earstore.se

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!